søndag den 11. maj 2014

Nem opskrift på Tzatziki.


Billeder eller ej, er dette altså en rigtig god og nem opskrift, synes jeg. Meget simpelt og meget velsmagende.
Vi havde lidt travlt i fredags, da vi lavede tzatziki sidst, så jeg nåede desværre ikke, at få nogle billeder af det.
Det kan være, der kommer lidt billeder på, en anden gang.

Men det eneste man skal bruge er altså : 

En spand græsk yoghurt, altså 1 liter/1kg, eller hvordan man nu vil formulere det.
2 agurker 
3-5 fed hvidløg, alt efter hvor stærkt man ønsker det.
Saften af en citron (Lime kan også bruges)
Salt, peber og evt. en tsk honning.

Agurkerne rives groft, på et rivejern, og puttes i en si eller et dørslag og så lader man så meget vand, løbe fra, som muligt, man kan evt. presse det fra med en ske, eller med hænderne.
Den græske yoghurt kommes i en skål, sammen med citronsaft og pressede hvidløgsfed, så smages "dressingen" til med salt, peber og evt. honning. Derefter putter man agurkerne i, blander det hele godt sammen og så er det klar, til at blive serveret...


Dette giver en relativt stor portion tzatziki, men man kan sagtens halvere opskriften, hvis man ikke står og skal bruge tzatziki til flere dage, eller har gæster.

Tzatziki er jo græsk og serveres nok for det meste med græske retter. Jeg synes det fungere rigtig godt, til f.eks frikadeller, men også til rigtig meget andet kød, til et godt friskbagt og sprødt stykke brød eller bare som dip til grønsags stave. Der er mange muligheder. :)


- Lærke / Æ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar